Executivul a adoptat, miercuri, o ordonanţă de urgenţă care modifică Legea pensiilor în sensul în care vor fi recalculate pensiile pentru 1.500 de oameni care au lucrat în industria de apărare, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În domeniul muncii a fot adoptată o ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii pensiilor, pentru anumite categorii de angajaţi, care, deşi îndeplineau până în prezent toate condiţiile pentru a fi încadraţi în condiţii speciale de muncă, grupa I şi grupa II, nu beneficiau de acest regim. Este vorba de angajaţii din industria de apărare, aproximativ 1.500 de pensionari pentru care urmează a fi recalculat dreptul lor la pensie potrivit noilor condiţii de încadrare, respectiv, grupa 1 şi 2 de muncă”, a declarat Ionel Dancă, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.