Guvernul a adoptat, luni la propunerea Ministerului Sănătăţii, proiectul de ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii 134/2019 privind reorganizarea Agenţiei Naţionale a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDMR), precum şi pentru modificarea unor acte normative.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Actul normativ reglementează, printre altele, o serie de noi atribuţii ale ANMDMR, precum autorizarea studiilor privind utilizarea medicamentelor de uz uman, precum şi efectuarea acestora, organizarea şi controlul activităţilor referitoare la farmacovigilenţă, eliberarea autorizaţiilor de distribuţie angro şi a autorizaţiilor de fabricaţie, arată un comunicat de presă al MS.

Totodată, ordonanţa reglementează şi unele aspecte privind organizarea şi funcţionarea ANMDMR cu scopul creşterii performanţei acestei instituţii, mai indică sursa citată.

„S-a adoptat, de asemenea, o ordonanţă simplă pentru modificarea şi completarea legii 134/2019 care reglementează modul de funcţionare al Agenţiei Naţionale a Medicamentelor şi dispozitivelor medicale din România. Practic s-a completat domeniul de activitate al Agenţiei cu câteva activităţi noi pe care urmează să le realizeze ca urmare a intrării în vigoare a noilor Regulamente europene referitoare la dispozitivele medicale. Tot aşa s-au reglementat anumite atribuţii ale Agenţiei Naţionale a Medicamentului prin care este abilitată să ia măsuri pentru retragerea, interzicerea sau restrângerea introducerii pe piaţă a anumitor medicamente şi dispozitive medicale. S-a clarificat în mod explicit că Agenţia poate percepe tarife pentru activităţile pe care le desfăşoară”, a explicat ministrul Sănătăţii Ioana Mihăilă, la finalul şedinţei de luni a Guvernului. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.