Promoterul Artmania, festival rock care are loc din 2006 la Sibiu, a fost cel care a organizat evenimentul de la Blaj din cadrul vizitei întreprinse la începutul lunii iunie de Papa Francisc în România, iar sâmbătă - când ultimul container dintre cele 33 folosite pentru producţie a fost ridicat de la faţa locului - au transmis bilanţul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ARTmania Events, care în principal organizează concerte rock, s-a ocupat de toate detaliile logistice şi operaţionale ale evenimentului care a avut loc pe Câmpia Libertăţii. 

„Acest eveniment de uriaşă amploare a fost un exemplu excelent de colaborare între sectorul privat şi autorităţile statului, toate părţile implicate făcând totul pentru organizarea lucrurilor la cele mai înalte standarde. Toate aspectele, de la cele esenţiale la cele de detaliu, au condus împreună la reuşita unui eveniment cu adevărat istoric, o vizită de o deosebită însemnătate la nivel religios şi chiar la nivel naţional”, a transmis Codruţa Vulcu, director al ARTmania Events şi directorul proiectului, într-un comunicat.

Organizarea evenimentului a presupus o perioadă de montaj de trei săptămâni, cu peste 60 de tiruri cu echipament, dar şi formarea şi coordonarea unei echipe de organizare compusă din 500 de persoane, a unei echipe de 600 de voluntari şi coordonarea a peste 50 de colaboratori din sectorul privat.

A fost necesară amenajarea unui spaţiu dedicat de 106.498 mp format din Câmpia Libertăţii şi câmpurile adiacente, dar şi amplasarea a 7 kilometri de garduri despărţitoare. Au fost montate corturi cu o suprafaţă totală de 2.200 mp şi au fost instalate peste 7.400 de scaune.

Au fost amenajaţi 14.500 de mp de sistem de acoperire a solului pentru a facilita accesul, staţionarea în bune condiţii a participanţilor la eveniment şi a echipamentelor tehnice. Au fost montaţi peste 7.500 de mp de portafloor pentru trafic pietonal, peste 5.300 de mp de portafloor pentru trafic mediu, peste 1.700 mp de portafloor pentru trafic greu pe câmpurile secundare de acces, pentru accesul tirurilor şi utilajelor grele.

Pentru a facilita accesul zecilor de mii de pelerini la slujba de pe Câmpia Libertăţii de la Blaj au fost amenajate 60 de porţi de acces dotate cu toate cele necesare validării invitaţiilor de participare şi 6 zone independente destinate publicului, cu acces separat şi facilităţi independente.

Au mai fost construite patru platforme dedicate presei şi două zone pentru persoanele cu dizabilităţi, toate cu acces dedicat.

În plus, pentru voluntarii care au asigurat informarea şi ghidarea pelerinilor a fost amenajat un camping cu 300 de corturi, dotat la rândul său cu toate facilităţile necesare.

Pe durata evenimentului au fost colectate aproximativ 1,5 tone de plastic, deja trimise spre reciclare. 

Ultimul container dintre cele 33 folosite pentru producţia vizitei Papei Francisc pe Câmpia Libertăţii de la Blaj a fost ridicat în urmă cu câteva ore, au mai anunţat organizatorii.

Pr. vicar general Cristian Barta, responsabil de comunicare pentru vizita Papei Francisc la Blaj, a spus: „Organizarea unui eveniment de o asemenea amploare, de o profundă dimensiune spirituală, a împlinit motto-ul ales pentru vizita Sanctităţii Sale Papa Francisc în România: «Să mergem împreună!». La Blaj, am simţit cu toţii, organizatori şi pelerini, faptul că am mers împreună cu Sfântul Părinte! Să rămânem împreună!”.

Papa Francisc s-a aflat în România timp de trei zile, în perioada 31 mai - 2 iunie, la Bucureşti, Şumuleu Ciuc, Iaşi şi Blaj.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.