Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că, în 14 decembrie, va avea loc un eEveniment dedicat copiilor cu nevoi speciale, la Târgul de Crăciun din Bucureşti. Zona va fi accesibilizată, iluminatul şi zgomotul vor fi minime pentru a nu-i deranja, iar copiii vor avea acces gratuit la toate activităţile de divertisment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Pentru că toţi copiii trebuie să se bucure de sărbătorile de iarnă organizăm la Târgul de Crăciun Bucureşti din Piaţa Constituţiei - Silent Day - eveniment dedicat copiilor cu nevoi speciale. Joi, 14 decembrie, în intervalul orar 13:00 – 17:00, Târgul de Crăciun va fi adaptat pentru micuţii cu dizabilităţi senzoriale, care nu pot rezista în medii aglomerate, cu mult zgomot, muzică şi jocuri de lumini”, a scris, luni, pe Facebook, Nicuşor Dan.

Primarul general al Capitaleu a precizat că pe durata evenimentului, zgomotul va fi redus, iar iluminatul festiv va fi minim, pentru siguranţa copiilor participanţi.

”Totodată, cei mici vor avea acces gratuit la toate activităţile de divertisment, respectiv trenuleţ, carusel, roata panoramică (în funcţie de tipul de dizabilitate, unde este permis şi adecvat), precum şi acces în Casa lui Moş Crăciun, exclusiv pentru ei (întâlnire cu Moş Crăciun şi elfii săi, în intervalul orar 14:00-16:00)”, a mai precizat primarul general.

Nicuşor Dan anunţă că echipe ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti se vor afla la Târg pentru a-i ajuta pe copii şi părinţi, astfel încât aceştia să aibă o experienţă cât mai plăcută.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.