Comunitatea Declic organizează, marţi, evenimentul de prezentare a nivelului real al poluării din Bucureşti: plămânii montaţi în faţa Guvernului s-au încărcat de particule toxice, în mai puţin de o lună de la instalarea lor. ”De la ora 11.00, demontăm plămânii şi îi trimitem pachet membrilor Guvernului să vadă cu ochii lor efectele inacţiunii în lupta împotriva poluării”, au transmis reprezentanţii Comunităţii Declic.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După o lună în Piaţa Victoriei, plămânii montaţi vizavi de Guvern s-au închis la culoare. Chiar dacă în această lună oficialii s-au lăudat că aerul este mai puţin poluat decât în alte perioade, filtrele HEPA au fost acoperite de microparticule toxice, aceleaşi care se depun pe plămânii noştri. La eveniment au fost invitaţi şi premierul Florin Cîţu, ministrul Mediului, Tanczos Barna, şi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.  În cazul în care cei trei oficiali nu vor participa, membrii Declic vor tăia bucăţi din plămânii înnegriţi şi le vor trimite prin poştă, pentru a vedea cât de tare ne afectează aerul toxic şi pentru a lua măsurile necesare pentru a combate poluarea”, a transmis Comunitatea Declic, într-un comunicat d epresă. 

Organizatorii anunţă că, în cadrul acţiunii, membrii Declic vor purta măşti de gaz de război pe faţă, ca să se protejeze de aerul toxic.

”De asemenea, vom avea veste cu plămâni înnegriţi pentru că, deşi nu se văd, aşa arată şi plămânii noştri din cauza aerului pe care îl respirăm. Iar acest aer este respirat de toată lumea, inclusiv de membrii Guvernului, aflaţi la câteva zeci de metri distanţă de instalaţia cu plămâni”, a mai precizat organizatorii. 

Acţiunea are loc în cadrul campaniei ”Aer pentru viaţă!”, în care 22.600 de membri Declic cer Ministerului Mediului modernizarea reţelei de monitorizare a calităţii aerului şi transmiterea datelor în timp real către Agenţia Europeană de Mediu. 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.