Rata de participare la proba scrisă la matematică de la Evaluarea Naţională a fost de 97,17%, potrivit Ministerului Educaţiei, care precizează că au susţinut examenul 140.825 de absolvenţi de clasa a VIII-a din cei 144.928 de candidaţi înscrişi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform Ministerului Educaţiei, la examenul de miercuri au absentat 4.103 candidaţi (2,83%). De asemenea, doi candidaţi au fost eliminaţi pentru tentativă de fraudă, iar lucrările acestora au fost notate cu 1.

Subiectele pe care le-au avut de rezolvat elevii care au susţinut miercuri proba de Matematică din cadrul Evaluării naţionale au fost structurate pe trei secţiuni, cu grade de dificultate diferite, fiecare dintre ele, în cazul în care era rezolvată corect, fiind cotată cu 30 de puncte, cărora li se adăugau cele 10 din oficiu, nota finală rezultând din împărţirea la 10 a punctajului total.

Prima secţiune a conţinut operaţii simple, menite să verifice cunoştinţe cum ar fi ordinea operaţiilor, operaţii cu mulţimi, calcularea ariei pătratului sau cunoştinţele de bază despre tetraedru. Cea de a doua secţiune a avut şi elemente de algebră, iar cea de a treia inclus probleme de geometrie.

Care au fost subiectele la Matematica

Evaluarea naţională se încheie joi, cu proba scrisă la Limba şi literatura maternă, rezervată elevilor care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă. 

Prima afişare a rezultatelor este programată pentru 26 iunie (până la ora 16:00), la centrele de examen şi pe evaluare.edu.ro. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse eventualele contestaţii (până la ora 20:00). Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 30 iunie.

Lucrările vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. În urma evaluării lucrărilor contestate, nota iniţială se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii. Astfel, nota comisiei de contestaţii este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii. Media de admitere a absolvenţilor de gimnaziu în ciclul liceal se calculează ca medie ponderată între media la Evaluarea Naţională (cu o pondere de 80%) şi media generală de absolvire a claselor din V-VIII (cu o pondere de 20%).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.