Europarlamentarul PNL Daniel Buda a declarat miercuri că este foarte important ca la nivelul Comisiei Europene să se vină cu resurse suplimentare, pentru a sprijini Guvernul României să se poată dezvolta infrastructura de transport din Portul Constanţa, el arătând că nfrastructura Portului va servi nu doar la transportul de cereale ci până la urmă şi la reconstrucţia Ucrainei, astfel că aceste investiţii sunt necesare şi indispensabile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eurodeputatul PNL Daniel Buda a precizat în emisiunea Proiect de ţară: România, de la Prima News, că bombardarea celor două porturi din Ucraina presupune o presiune şi mai mare pe Portul Constanţa şi o limitare a accesului fermierilor români către căile de transport pentru a-şi putea exporta cerealele pe alte pieţe.

El a precizat că a cerut, alături de colegul său Dan Motreanu, resurse financiare suplimentare pentru fermierii români, în acest context.

”Pe de altă parte, este foarte important ca la nivelul Comisiei Europene să se vină cu resurse suplimentare şi pentru a sprijini Guvernul României să se poată dezvolta infrastructura de transport din Portul Constanţa. Am fost acolo, am observat la faţa locului, este nevoie de foarte multe resurse financiare în această zonă direcţionate, iar România nu poate face faţă într-un interval atât de scurt lpentru aceste investiţii”, a subliniat Buda.

Europarlamentarul PNL a sbliniat şi că ”infrastructura Portului Constanţa va servi nu doar la transportul de cereale ci până la urmă şi la reconstrucţia Ucrainei, astfel că aceste investiţii sunt necesare şi indispensabile”.

”Eu sper că la nivelul Comisiei Eurpene să avem un răspuns ferm. În privinţa sectorului agricol, este important ca România să comunice datele suficiente şi relevante pentru a dimensiona ajutorul de la Comisie. Aş face un apel către fermieri şi autorităţile din România să comunice către Comisia Europeană datele de care are nevoie pentru a putea dimensiona acest sprijin”, a arătat Daniel Buda.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.