Europarlamentarul USR Nicu Ştefănuţă anunţă, vineri, că ajutorul este pe drum, după ce România a activat Mecanismul de Protecţie Civilă, cerând Tocilizumab şi concentratoare de oxigen. Ştefănuţă precizeacă că România va primi medicamente din Germania, 250 de concentratoare de oxigen din Olanda şi Polonia, dar şi personal medical şi paturi precum şi preluarea de pacienţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ajutorul european este pe drum. Pachetul de sprijin de urgenţă pentru România conţine sprijin bilateral direct din Germania, Franţa, Ungaria, Grecia; personal medical şi paturi precum şi preluarea de pacienţi”, a scris, vineri, pe Facebook, Nicu Ştefănuţă.  

Acesta anunţă că Germania oferă 12.700 de medicamente diferite, similare cu Tocilizumab, Olanda sprijină demersul cu 200 de concentratoare de oxigen, iar Polonia se oferă să asigure 50 de concentratoare de oxigen.  

”Comisia s-a mobilizat şi ţările membre au răspuns. Mai multe resurse şi mai mult sprijin sunt disponibile României prin Mecanismul European de Protecţie Civilă (UCPM) şi programul RescEU. Solidaritatea europeană se află în centrul tuturor acţiunilor noastre comune”, a mai scris europarlamentarul.  

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a anunţat, vineri, că România are oferte clare pentru a primi concentratoare de oxigen din partea Poloniei şi din partea Olandei, prin programul rescEU al Uniunii Europene. 

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a aprobat, marţi, solicitarea de asistenţă internaţională pentru Tocilizumabum şi pentru concentratoare de oxigen pentru spitale. 
 
Solicitarea se referă la achiziţionarea a 12.700 flacoane de 400mg de Tocilizumabum şi concentratoare de oxigen.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.