Preasfinţitul Petru, episcop de Ungheni şi Nisporeni, a înconjurat Republica Moldova cu icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni şi sfinte moaşte, iar în timpul zborului a citit rugăgiunea la vreme de epidemie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 

Pe 2 aprilie, episcopul a înconjurat Moldova cu „Icoana Maicii Domnului Făcătoare de Minuni de la Hârbovăţ” şi cu Icoana Maicii Domnului „Kasperscaia”, în jurul căreia sunt plasate 43 de sfinte moaşte ale sfinţilor din toată lumea. 

Punctul de plecare a fost oraşul Ungheni. Apoi, pe cale aeriană, episcopul a înconjurat toată republica pe hotarele ei, binecuvântând oraşele principale ale ţării. El a fost însoţit de protoiereul Nicolai Boian şi protodiaconul Victor Rotari, clerici ai catedralei episcopale.

Pe tot parcursul zborului, episcopul s-a rugat citind rugăciunea la vreme de epidemie, acatiste ale Maicii Domnului şi acatiste ale sfinţilor, ale căror moaşte se află puse în Icoana-Chivot, veche de 200 de ani. S-a rugat ca oamenii să capete tămăduire, iertare de păcate, ferire de boală şi întărire în prevenirea şi lupta cu virusul COVID-19, transmite Episcopia Ungheni.

„Suntem încredinţaţi că acest gest de manifestare a credinţei creştine şi a dragostei faţă de popor, aducând pentru el binecuvântare şi rugăciune lui Dumnezeu şi Maicii Domnului, este binefăcător pentru toţi cetăţenii Republicii Moldova. Ţinem să credem că este un îndemn puternic pentru toţi credincioşii, ca fiecare să săvârşească lucrarea rugăciunii şi faptele bune ale credinţei”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.