Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, anunţă, marţi, semnarea unui contract pentru un nou parc în oraş, de peste zece hectare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Am semnat contractul de proiectare pentru amenajarea Parcului Bună Ziua, de 10,7 hectare. Urmează licitaţia pentru execuţia lucrărilor”, a transmis, marţi, emil Boc.  

Primarul din Cluj-Napoca a precizat că valoarea contractului este de 2.794.120 lei, TVA inclus. 

Primarul a precizat că documentaţiile tehnice care fac obiectul contractului sunt următoarele: documentaţia tehnică în vederea obţinerii autorizaţiei de construcţie, proiectul tehnic, documentaţia de urbanism, documentaţia tehnico-economică şi devizul general.  

Primarul a precizat că, la data de 1 septembrie, fost anunţată soluţia câştigătoare pentru realizarea viitorului parc ”Bună Ziua”, care va completa reţeaua verde a oraşului.  

Proiectul câştigător, al SC Punct Birou de Arhitectură SRL, a fost depus în contextul celui de-al 10-lea concurs de soluţii organizat de Primărie şi OAR - Ordinul Arhitecţilor din România cu sprijinul Filialei Teritoriale Transilvania. 

”Soluţia câştigătoare a concursului pentru Parcul Bună Ziua prevede amenajarea a 10,7 hectare de-a lungul pârâului Becaş. Noul parc din cartierul clujean cu acelaşi nume va include locuri de relaxare pentru clujenii de toate vârstele, terenuri de joacă pentru copii, alei velo-pietonale, spaţiu polivalent pentru manifestări şi activităţi culturale şi civice”, a mai transmis primarul.  

Edilul ecplică faptul că obiectivul municipalităţii este ca până în 2030 să planteze peste 100.000 de arbori şi să creeze şi extindă peste 190 hectare de spaţii verzi. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.