Elevii Colegiului Naţional “Traian”, din Drobeta Turnu Severin, vor sta mai puţin la ore, după ce conducerea unităţii de învăţământ a decis să micşoreze durata cursurilor, timp de o săptămână, din cauza temperaturilor scăzute din clase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând de luni, pentru cinci zile, elevii din cele 36 de clase ale Colegiului Naţional "Traian" vor participa la cursuri ce vor avea o durată de 40 minute.

“Avem 36 de clase de elevi. Instalaţia electrică nu suportă consumatori suplimentari. Nu avem avizul pompierilor să punem radiatoare şi depindem de termoficarea oraşului. Este o situaţie fără rezolvare. Se încălzesc clasele de la respiraţia copiilor şi a noastră, a profesorilor. În această dimineaţă am avut clase în care temperatura era sub 15 grade. S-a luat decizia, în Consiliul de Administraţie, de a scurta orele cu 10 minute şi pauzele cu 5 minute, pe perioadă limitată”, a precizat Manuela Prajea, managerul Colegiului.

Decizia a fost luată în urma unor reclamaţii făcute de către părinţii elevilor la Inspectoratul Şcolar Judeţean Mehedinţi, tinerii fiind trimişi la şcoală cu pături.

Situaţia de la Colegiul Naţional "Traian" este similară şi în alte unităţi de învăţământ din Drobeta Turnu-Severin.

“Toate grădiniţele din municipiu se descurcă pe cont propriu, în sensul că au aparate electrice omologate. În şcoli, în cazul în care managerii unităţilor de învăţământ consideră că au spaţii mai călduroase şi acelea sunt libere, pot muta elevii. Aceasta este situaţia pe moment. În intervalul 29 octombrie - 6 noiembrie, micuţii vor fi şi în vacanţă şi sperăm ca până atunci autorităţile locale să soluţioneze situaţia. Şi anul trecut am trecut prin aceeaşi situaţie, s-a soluţionat pe la jumătatea lunii noiembrie”, a declarat Mirela Pintea Enea, inspector şcolar general al ISJ Mehedinţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.