Lotul naţional de informatică a obţinut trei medalii - una de aur şi două de argint - la a XXVI-a ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 23-29 iulie, la Bratislava (Slovacia).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), medalia de aur a fost cucerită de Theodor Pierre Moroianu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Laura Ioana Georgescu (clasa a XII-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Bogdan Sitaru (clasa a XII-a/Colegiul Naţional "Dinicu Golescu" din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi-au trecut în palmares medalile de argint.

Din echipa României, însoţită şi coordonată de prof. Adrian Panaete (Colegiul Naţional „A. T. Laurian" din Botoşani) şi Radu Alexandru Muntean (student, Deputy leader), a făcut parte şi Alexandru Petrescu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti.

La concursul din acest an au participat 55 de concurenţi din 14 ţări.

Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.