Lotul naţional de informatică juniori a cucerit două medalii de aur şi două medalii de argint la cea de-a zecea ediţie a Olimpiadei Balcanice de Informatică pentru Juniori care a avut loc în perioada 17 - 22 septembrie, la Skopje, în Macedonia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Medaliile de aur au fost obţinute de Maria - Alexa Tudose, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Ion Luca Caragiale” din Ploieşti şi Alexandra Maria Udriştoiu, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova. Alexandra Maria Udriştoiu a participat şi la ediţia de anul trecut a competiţiei şi fost laureată cu bronz, informează Ministerul Educaţiei.

Medaliile de argint au revenit Cellei Florescu, elevă în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti şi lui Adrian Emanuel Dicu, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti” din Craiova.

Lotul olimpic a fost însoţit şi coordonat de profesorii Eugen Nodea de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu Jiu şi Ionel-Vasile Pit-Rada de la Colegiul Naţional „Traian” din Drobeta Turnu-Severin.

Olimpiada Balcanică de Informatică pentru Juniori 2016 a reunit 36 de concurenţi din nouă ţări.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.