Elevii claselor a XII-a şi a XIII-a încheie cursurile astăzi, când este şi ultima zi de înscriere a candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat. Prima probă scrisă a Bacalaureatului este programată în 28 iunie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit calendarului de pe site-ul Ministerului Educaţiei, 4 iunie este data prevăzută pentru încheierea cursurilor pentru clasa a XII-a/a XIII-a.

Tot 4 iunie este şi ultima zi pentru înscrierea candidaţilor pentru prima sesiune a examenului de Bacalaureat.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, afirma, recent, că Bacalaureatul ar urma să fie susţinut de peste 100.000 de candidaţi, el menţionând în acest context că aproximativ 30.000 dintre aceştia s-au vaccinat împotriva COVID-19.

Totodată, Ministerul Educaţiei a anunţat că a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă care prevede că, la examenul de Bacalaureat, se echivalează/se recunosc probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale.

Astfel, candidaţii vor susţine, în 28 iunie, prima probă - cea scrisă la Limba şi literatura română. În 29 iunie, este programată proba scrisă obligatorie a profilului, în 30 iunie - proba scrisă la alegere a profilului şi specializării, iar în 1 iulie - proba scrisă la Limba şi literatura maternă.

Primele rezultate ale probelor scrise se vor afişa în 5 iulie, până la ora 12.00, iar în aceeaşi zi, până la ora 18.00, se vor putea depune contestaţiile.

Rezolvarea contestaţiilor va avea loc între 6 şi 9 iulie, iar rezultatele finale se vor afişa în 9 iulie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.