Protestele iniţiate vineri în centralele aparţinând ELCEN au încetat încă din cursul nopţii, anunţă compania, care precizează că, în acest moment, toate cele 4 CET-uri funcţionează normal, iar livrarea agentului termic către sistemul de termoficare din Bucureşti nu s-a oprit niciun moment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Managementul ELCEN, reprezentanţi ai sindicatului şi salariaţilor din cadrul ELCEN, precum şi alţi factori responsabili implicaţi în această situaţie, au deschis, în cursul serii de vineri, 23 decembrie, un dialog menit să promoveze stabilitate şi consens pe problemele de interes comun”, precizează reprezentanţii ELCEN.

Principalele argumente ale discuţiilor au vizat importanţa asigurării continuităţii funcţionării instalaţiilor şi apărarea, în mod legal şi echitabil, a intereselor salariaţilor. 

”Angajaţii ELCEN ştiu că munca lor este foarte importantă pentru securitatea energetică naţională şi vitală pentru sistemul de termoficare din Bucureşti. În consecinţă, au decis ca în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă (24 decembrie) să reia lucrul în toate cele 4 centrale. Managementul ELCEN a susţinut şi susţine în continuare majorările salariale ale angajaţilor cu respectarea Legii Bugetului de Stat”, conform ELCEN.

Dialogul a avut tot timpul în vedere menţinerea unei relaţii sănătoase de colaborare între părţile implicate, care se doreşte continuată, ajungându-se la consens în ceea ce priveşte binele comun, susţin reprezentanţii companiei..

Blocul Naţional Sindical a anunţat, vineri, un protest spontan cla toate cele patru centrale ale Societăţii Electrocentrale Bucureşti: Câteva sute de angajaţi au refuzat să intre în tură vineri, la ora 14.00, din cauza negocierilor privind contractul colectiv de muncă, precizau sindicaliştii, care acuzau conducerea ELCEN că ”doreşte să acorde o majorare salarială, pentru angajaţii societăţii în 2023, mai mică decât rata anuală a inflaţiei din ultimul an”.

ELCEN a transmis la acel moment că funcţionează fără risc de oprire a activităţii, arătând că ”producerea de agent termic pentru alimentarea cu încălzire şi apă caldă nu poate fi întreruptă, fiind o componentă importantă a infrastructurii strategice naţionale”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.