O educatoare dintr-un centru rezidenţial al DGASPC Buzău a fost confirmată cu noul coronavirus la testările periodice care se fac personalului din centrele de protecţie socială. Tot sâmbătă a fost testată pozitiv o asistentă de la Secţia UPU-Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia în vârstă de 51 de ani se afla la domiciliu când i-a fost prelevat testul, însă în urmă cu câteva zile fusese la serviciu.

Potrivit DSP Buzău, femeia este asimptomatică.

Reprezentanţii DGASPC Buzău au transmis că 50 de teste prelevate la nivelul centrului rezidenţial sunt negative şi că două colege de tură ai educatoarei au intrat în izolare la domiciliu.

"Două persoane, colegi de tură ai educatoarei, au intrat imediat în izolare la domiciliu. La nivelul centrului, conform măsurilor stabilite de Direcţia de Sănătate Publică Buzău, a fost realizată dezinfecţia întregii clădiri, s-au creat circuite separate pentru copiii/ tinerii rezidenţi şi personalul de îngrijire şi asistenţă (atât pentru accesul la dormitoare, cât şi pentru servirea mesei), se realizează triajul personalului la intrarea în tură şi se derulează permanent acţiuni de igienizare şi dezinfectare a spaţiilor şi a obiectelor. Accesul în cadrul centrului este restricţionat”, a transmis Roxana Kovacs, purtătorul de cuvânt al DGASPC Buzău.

Tot sâmbătă, DSP Buzău a raportat un nou caz de îmbolnăvire cu Covid-19 în rândul personalului medical din Spitalul Judeţean Buzău. Este vorba despre o asistentă de 44 de ani care îşi desfăşura activitatea pe Secţia UPU-Pediatrie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, care este de asemenea asimptomatică.

În judeţul Buzău se înregistrează 211 cazuri de la debutul epidemiei, din care 110 au fost declarate vindecate şi externate. Totodată, la Buzău se află în carantină înstituţionalizată 22 de persoane şi 2.026 sunt izolate la domiciliu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.