Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Educaţia va beneficia de investiţii de peste 5 miliarde de euro din fonduri europene, în următorii ani.
 
Vom sprijini proiecte care să crească calitatea actului educaţional, să aducă echitate în întreg sistemul de învăţământ, să sprijine incluziunea şi să premieze performanţa în educaţie cu bani europeni. Este nevoie doar de oameni pricepuţi şi dedicaţi - şi nu superficiali! Avem resurse financiare pentru a pune în practică România Educată! Aceste resurse vin pe două direcţii din fondurile europene: Exerciţiul financiar multianual şi Programul Naţional de Recuperare şi Rezilienţă. Lor li se adaugă bugetul de stat.
 
Prin PNRR, investim 1,05 mld. euro în:
 
- Campusuri școlare pentru învățământul profesional și tehnic, inclusiv laboratoare / ateliere școlare;
- Colegii naționale de educație bazată pe inovație;
- Modernizarea bazelor materiale destinate formării competențelor tehnice la studenți.
- În complementaritate, din programele operaţionale (coeziune) investim 3,64 mld. euro în:
- Construirea şi renovarea de creşe şi grădiniţe şi creşterea accesului la educaţie pentru cât mai mulţi copii;
- Prevenirea părăsirii timpurii a şcolii prin programe precum: Masa la Şcoală, After-School, cursuri remediale, consiliere şcolară şi oferirea celor mai bune condiţii în clase elevilor şi profesorilor;
- Consilierea în carieră şi dezvoltarea unor programe şcolare care să răspundă cerinţelor pieţei muncii;
- învăţământul profesional şi tehnic;
- Creşterea accesului pe piaţa muncii a tuturor tinerilor, inclusiv prin constituirea unor Centre de Învăţământ Profesional la nivelul regiunilor ţării;
- Corelarea ofertei educaţionale cu cerinţele pieţei muncii;
- Susţinerea antreprenoriatului şi economiei sociale;
- Formare şi educaţia pe tot parcursul vieţii.
- Reamintesc că, până în acest moment, am investit 400 de milioane de euro în tablete şi conectare la internet, containere pentru mediul rural, programe de dezvoltare pentru mediul rural.
 
Pe lângă aceste fonduri, vom aloca, prin Programul Operaţional pentru Incluziune şi Demnitate Socială, fonduri pentru sprijinirea copiilor din comunităţile vulnerabile, în vederea reducerii inechităţilor sociale”, a scris Raluca Turcan joi pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.