Iluminatul arhitectural va fi stins zilnic, la Arad, de la ora 23.00, începând din 3 octombrie, pentru a face astfel economii la energie electrică şi a diminua costurile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând de luni, 3 octombrie 2022, iluminatul arhitectural din municipiu va fi întrerupt începând cu ora 23.00, anunţă Primăria.

Primăria Arad a luat această măsură din dorinţa de a economisi energie electrică şi implicit de a diminua costurile cu iluminatul ambiental al clădirilor şi cel din zona mediană a Bulevardului Revoluţiei.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Singurele obiective care vor rămâne iluminate sunt podurile şi pasarela peste râul Mureş.

Primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ crede că această măsură nu-i va afecta pe cetăţeni, întrucât după ora 23.00, prezenţa acestora în locurile publice este restrânsă.

După modelul altor municipii din ţară, dar şi al altor oraşe din Europa, am luat decizia de a opri iluminatul arhitectural din municipiu, pentru a reduce costurile pe care-l implică acesta. Este adevărat că iluminatul ambiental aducea un plus de frumuseţe clădirilor din zona centrală după lăsarea întunericului, dar trebuie să fim atenţi cu modul în care gestionăm fondurile de care dispunem.”, este de părere edilul Călin Bibarţ.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.