Echipele de la Apele Române au eliberat un sector de plajă din municipiul Constanţa pe care un operator economic instalase umbrele şi şezlonguri, deşi nu are contract de închiriere şi nici autorizaţie de funcţionare din partea Primăriei Constanţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral (ABADL) a transmis, printr-un comunicat de presă, că echipele instituţiei au intervenit, miercuri seara, pentru eliberarea unui sector de plajă din municipiul Constanţa de şezlongurile şi umbrele amplasate ilegal pe domeniul public al statului, aflat în administrarea Administraţiei Naţionale ”Apele Române” - ABADL.
 
“Cu toate că nu mai deţinea contract de închiriere şi niciun act de reglementare valabil, operatorul economic a continuat să amplaseze în mod abuziv pe sectorul de plajă şezlonguri şi umbrele. Menţionăm că autorizaţia de construire aferentă amenajării sectorului de plajă şi-a încetat valabilitatea la data expirării contractului de închiriere, iar autorizaţia de funcţionare i-a fost retrasă de către Primăria Constanţa. Prin menţinerea acestor dotări de plajă fără drept pe domeniul public al statului, cel prejudiciat prin neîncasarea chiriei cuvenite este însuşi statul român”, a precizat ABADL.
 
Sursa citată a menţionat că echipele Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral au intervenit pentru eliberarea sectorului de plajă de dotările amplasate ilegal, în temeiul art. 33 din Legea 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, în care se precizează că nu este nevoie de autorizaţie de desfiinţare şi nici de sesizare a instanţelor judecătoreşti.
 
Operaţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul jandarmilor şi al poliţiştilor. 
 
ABADL a precizat că, înainte de a interveni, a notificat agentul economic pentru eliberarea sectorului de plajă, în mai multe rânduri, dar acesta nu a luat nicio măsură. 
 
Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a anunţat că, în acest an, firma a fost amendată atât pentru construcţii, cât şi pentru dotările de plajă amplasate ilegal.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.