Echipe medicale de la unităşi sanitare din trei oraşe – Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj Napoca – au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, la acţiunea de prelevare multi-organ şi multi-ţesut, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Tîrgu Mureş. Donatorul, o pacientă în vârstă de 58 de ani, se afla în moarte cerebrală, din cauza unui anevrism rupt. Organele şi ţesuturile prelevate au fost trimise, pentru transplant, la mai multe spitale din ţară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Medicii au prelevat de la pacienta aflată în moarte cerebrală ficatul, rinichii, cornee şi ţesut osos. Femeia avea de 58 de ani şi era internată în secţia anestezie-terapie intensivă a spitalului din Târgu Mureş în urma unui anevrism rupt. 
„Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar ţesutul osos a fost trimis la Banca de ţesut Colentina”, anunţă unitatea sanitară.
Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, şi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi. 
Intervenţia de prelevare a ţesutului osos a fost realizată de către o echipă de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, iar intervenţia de prelevare cornee a fost realizată de către echipa de medici din cadrul Secţiei Clinice Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş,. 
Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a transmis public mulţumiri familiei care a fost de acord cu prelevarea, „transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni”, mulţumiri fiind transmise şi echipelor de prelevare.
Prelevarea realizată în acest weekend este cea de-a doua din anul 2024, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.