Lotul olimpic de chimie al României a obţinut trei medalii de aur, două medalii de argint şi una de bronz, la a 53-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Chimie "D. I. Mendeleev", desfăşurată în perioada 21-27 aprilie, la Sankt Petersburg, anunţă Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN) au anunţat, joi, printr-un comunicat de presă, că medaliile de aur au fost obţinute de Emeric Claudiu Ardelean (Colegiul Naţional "Gheorghe Şincai” din Baia Mare), Ana Florescu-Ciobotaru şi Mircea Raul Bodrogean (elevi ai Liceului Internaţional de Informatică din Bucureşti).

Medaliaţii cu argint sunt Teodora Stan (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Tudor Lile (Colegiul Naţional "Moise Nicoară” din Arad).

Medalia de bronz a revenit Sandrei Saade, elevă la Colegiul Naţional din Iaşi.

Lotul României a fost coordonat şi însoţit de profesorii Daniela Bogdan şi Mihaela Matache. 

"Competiţia presupune susţinerea a trei probe, timp de cinci ore, dintre care două probe teoretice şi una practică/experimentală, toate cu grad de complexitate extrem de ridicat. Problemele propuse spre rezolvare acoperă cinci secţiuni: chimie fizică, ştiinţele vieţii, chimie anorganică, chimie organică şi chimie analitică", menţionează MEN.

La ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Chimie "D.I. Mendeleev", care a avut loc la Sankt Petersburg, au participat 152 de elevi din 28 de ţări.

La revenirea în ţară, în 28 aprilie, pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă”, lotul olimpic de chimie a fost întâmpinat de ministrul Educaţiei Naţionale, Ecaterina Andronescu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.