Echipa României a obţinut două menţiuni la Olimpiada Internaţională de Filosofie, care s-a desfăşurat, în perioada 16-19 mai, la Roma, anunţă Ministerul Educaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), lotul olimpic de filosofie a obţinut două menţiuni la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), desfăşurată la Roma (16-19 mai).

"Performanţa a fost reuşită de Horia-Ştefan Lixandru (Colegiul Naţional «Gheorghe Lazăr» din Bucureşti - premiul I în cadrul etapei naţionale) şi Ioan-Victor Popa (Colegiul Naţional «Sfântul Sava» din Bucureşti - premiul al II-lea la etapa naţională). Echipa României a fost coordonată şi însoţită de Elena Florina Oţet - profesor la Liceul «Andrei Mureşanu» din Braşov (membru fondator al competiţiei şi membru al juriului internaţional) şi prof. Eugen Stoica (membru al juriului şi comitetului internaţional de organizare)", se arată într-un comunicat de presă transmis, luni, de MEN.

Tema generală a competiţiei din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship şi a prilejuit prezentări şi dezbateri academice pentru toţi participanţii: elevi şi profesori.

La olimpiadă au participat peste 100 de concurenţi din 48 de ţări (Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud).

Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993, la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat fără întrerupere şi a găzduit de două ori această competiţie: Braşov (1998) şi Iaşi (2008).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.