O echipă de medici şi asistenţi medicali din Danemarca a sosit în România şi va lucra alături de personalul de la Institutul Matei Balş din Bucureşti. Personalul medical este însoţit de specialişti în domeniul managementului situaţiilor de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La solicitarea statului român de acordare de asistenţă medicală prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, o delegaţie formată din 3 medici şi 6 asistenţi din Danemarca va desfăşura în zilele următoarele o misiune umanitară, voluntară, în scopul sprijinirii cadrelor medicale din România în criza sanitară cauzată de coronavirusul SARS-CoV-2. Pe tot parcursul misiunii, alături de echipa medicală sosită în sprijin vor fi şi ofiţeri din cadrul DEMA-Agenţia Daneză pentru Managementul Situaţiilor de Urgenţă”, a transmis, joi, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.  

Sursa citată a precizat că acţiunea de sprijin derulată de personalul specializat din Danemarca urmăreşte ”implicarea în acordarea asistenţei medicale de specialitate pacienţilor aflaţi în stare gravă, intubaţi, ventilaţi mecanic din ATI sau care necesită oxigen internaţi în cadrul Institutului Naţional de Boli Infecţioase Prof. Dr.Matei Balş din capitală”.  

”Solidaritatea europeană materializată prin acţiuni concrete de sprijin ale tuturor ţărilor afectate de situaţii de urgenţă diverse a reprezentat şi continuă să reprezinte pasul premergător către ceea ce numim în managementul situaţiilor de urgenţă, revenirea la starea de normalitate. Eforturile comune depuse de întreaga echipă, atât cea din Danemarca , cât şi cea din Romania sunt considerabile, misiunea principală fiind implicarea în salvarea a cât mai multor vieţi”, a mai transmis DSU. 

România, confruntată cu al patrulea val al pandemii de coronavirus, a cerut ajutor internaţional, constând în medicamente, aparatură şi personal.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.