Trei localităţi din judeţele Ilfov şi Giurgiu au rămas fără energie electrică, din cauza viscolului, iar în Bucureşti sunt deranjamente punctuale, echipele companiei E-Distribuţie Muntenia intervenind pentru soluţionarea acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din cauza condiţiilor meteo deosebite (cod portocaliu de ninsori şi viscol), rafale de vânt puternic (până la 85km/h) şi ger, au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii E-Distribuţie Muntenia”, arată reprezentanţii companiei, care gestionează reţelele de distribuţie a electricităţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Giurgiu.

Astfel, vineri, la ora 10.00, în judeţul Ilfov erau nealimentate o linie electrice aeriene de medie tensiune şi opt posturi de transformare, fiind afectată parţial localitatea Petrăchioaia. Problemele la o altă linie electrică şi patru posturi de transformare din aceeaşi localitate au fost remediate.

În judeţul Giurgiu, la ora 10.00 erau nealimentate parţial opt linii electrice aeriene de medie tensiune şi 33 de posturi de transformare, fiind afectate localităţile Greaca şi Zboiu. Şi localitatea Floreşti a rămas fără energie electrică din cauza viscolului, echipele de intervenţie reuşind să remedieze avariile.

"Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se numără izolatori sparţi şi conductori rupţi, chiciură depusă pe elemente de reţea etc”, au precizat reprezentanţii companiei.

Echipele E-Distribuţie Muntenia şi ale contractorilor companiei intervin pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor, „în pofida condiţiilor meteo severe şi condiţiilor de circulaţie rutieră dificile”, potrivit sursei citate.

În noaptea de joi spre vineri, echipele E-Distribuţie au intervenit pentru a remedia avarii apărute la zece linii de medie tensiune în judeţul Giurgiu şi la patru linii de medie tensiune în judeţul Ilfov.

Oficialii societăţii spun că ei colaborează cu autorităţile locale, „care sprijină intervenţia echipelor E-Distribuţie Mutenia”.

Bucureştiul şi 11 judeţe sunt vineri, până la ora 18.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol, iar alte 15 judeţe din estul, sudul şi centrul ţării au fost atenţionate cu cod galben de ninsori viscolite, valabil până vineri seară.

O avertizare cod roşu de viscol a fost emisă, vineri, de meteorologi pentru judeţele Constanţa, Brăila, Buzău, Vrancea, Ialomiţa, Călăraşi şi Tulcea. În aceste zone sunt intensificări ale vântului cu rafale de peste 85 de kilometri pe oră, zăpadă puternic viscolită şi troienită, vizibilitatea fiind redusă spre zero.

În unsprezece judeţe aflate sub coduri de ninsori şi viscol a fost închisă circulaţia rutieră pe drumuri naţionale şi judeţene. În patru dintre aceste judeţe - Constanţa, Ialomiţa, Călăraşi şi Brăila - sunt închise toate drumurile. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.