Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, anunţă că maratonul de la Bucureşti, programat pentru week-endul 7-9 mai, va fi urmat de evenimente similare în marile centre universitare - Târgu Mureş, Cluj, Iaşi şi Craiova. Cel mai probabil aceste evenimente vor fi organizate la mijlocul lunii mai sau în a doua jumătate a acesteia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Potrivit lui Valeriu Gheorghiţă, maratonul vaccinării care va fi organizat la Bucureşti în perioada 7-9 mai va fi urmat de evenimente similare în centre universitare precum Târgu Mureş, Cluj, Iaşi şi Craiova. 
„Este un demers al corpului medical, al Universităţilor de Medicină şi Farmacie, cu implicarea tuturor reprezentanţilor autorităţilor locale, ca un semnal de solidaritate şi de dorinţă de a reveni la normalitate”, a declarat Valeriu Gheorghiţă duminică seară, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.
Conform medicului, maratoanele vaccinării în marile centre universitare ar urma să aibă loc în weekend-ul 14-16 mai, sau în cel următor. 
Acesta a menţionat că foarte probabil maratonul de la Bucureşti va fi „împletit” şi cu un eveniment social, artistic şi cultural pentru „a da un semnal de dorinţă de revenire la normalitate şi la micile plăceri pe care le aveam până acum, cum ar fi să mergi la un concert sau la teatru”.
La Bucureşti se intenţionează organizarea a 50 de cabinete de vaccinare, care ar putea asigura imunizarea a peste 10.000 de oameni. 
„Foarte probabil, ca să nu existe o diferenţiere între aceste evenimente vom folosi tot vaccin de la compania Pfizer”, a precizat Gheorghiţă, referindu-se la maratonul vaccinării din Capitală.
Valeriu Gheorghiţă a catalogat maratonul vaccinării de la Timişoara drept „un eveniment reuşit”.
El a catalogat astfel de campanii drept „evenimente medicale cu foarte multe valenţe sociale”.
„Nu putem să reuşim unii fără ceilalţi. Sunt oameni care stau şi se uită de pe margine şi evaluează ritmul campaniei de vaccinare. Cred că primul lucru, ca să meargă bine campania de vaccinare, este să mergi să te vaccinezi”, a mai afirmat medicul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.