Şcolile care nu au avize sanitare şi autorizaţiile ISU de siguranţă la incendiu, trebuie să rezolve problemele până în 2018, situaţia fiind extrem de diversă şi de complicată pentru că sunt foarte multe clădiri vechi şi nu se mai poate investi în ele, dar sunt şi unităţi în care ar fi trebuit să se facă investiţii însă autorităţile locale nu au accesat fondurile puse la dispoziţie, a anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, la deschiderea noului an şcolar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Ceea ce va trebui să facem într-un ritm foarte alert, în următoarele luni, în coordonare cu Ministerul Dezvoltarii şi cu Ministerul Administreaţiei şi Internelor este o cartografiere a tuturor clădirilor şcolilor, a tuturor unităţilor şcolare pentru că 2018 este termenul care a fost dat şi de către preşedenţia României, să avem avizele sanitare şi avizele contra incendiilor pentru toate şcolile din România”, a explicat ministrul Educaţiei la ceremonia de deschidere a anului şcolar de la Colegiul Naţional Mihai Eminescu din Capitală. 

Ministrul a spus că situaţia este extrem de gravă avâd în vedere atât numărul mare de unităţi şcolare care nu au aceste avize dar şi situaţia specifică cu care se confruntă fiecare şcoală în parte.

„Situaţia este extrem de diversă şi de complicată pe alocuri , în unele situaţii clădirile sunt foarte vechi si nu mai putem investi în ele, în alte situaţii însă, ar fi trebuit să se facă investiţii, însă autorităţile locale nu au accesat fondurile puse la dispoziţie", a explicat ministrul Educaţiei.

Ministrul a mai admis şi că, în alte situaţii, nu au fost facute la timp documentaţiile tehnice pentru avizele ISU.

"Există o paletă întreagă de situaţii pe care trebuie să le analizăm şi Ministerul Educaţiei, care nu coordonează acest proces, trebuie să ofere sprijin şi informaţii pentru Ministetul Dezvoltării şi pentru MAI pentru ca aceasăa situaţie statistică să fie bine cunoscută în această toamnă", a adăgat Dumitru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.