Specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au început o anchetă epidemiologică în cazul celor doi copii din Craiova diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic şi care au fost transferaţi de la Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş” din Craiova la Spitalul "Marie Curie" din Capitală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au declan;at ancheta după ce un băieţel şi o fetiţă au fost diagnosticaţi cu sindrom hemolitic uremic.

"Primul pacient a fost băieţelul care a ajuns la spital în urmă cu două săptămâni, a fost transferat la Bucureşti, iar pe 24 septembrie a ajuns şi fetiţa. A stat trei zile la noi şi apoi a plecat cu avionul la Bucureşti. Aveau diaree, iar după ce au apărut problemele renale s-a luat decizia transferării. Nu s-au prelevat probe din locuinţele acestora pentru a se stabili cauza, s-a discutat însă cu părinţii, fiind întrebaţi ce au mâncat, ce lichide au consumat”, a declarat dr. Ştefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Dolj.

În luna februarie 2016, o altă fetiţă, în vârstă de nouă luni la acea vreme, a fost transferată de la Spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş“ din Craiova la Spitalul “Marie Curie” din Capitală, unde a fost diagnosticată cu sindrom hemolitic uremic.

Prof. dr. Mihaela Bălgrădean, şeful Clinicii de Nefrologie, a declarat pentru News.ro că cei doi copii cu vârste sub doi ani din Craiova au fost internaţi la Spitalul "Marie Curie" din Capitală cu SHU, în stare gravă şi că amândoi fac dializă, dar că unul dintre ei are şi manifestări neurologice. Potrivit aceleiaşi surse, un al treilea copil cu SHU, de opt luni, din Bucureşti, este în stare mai bună şi nu face dializă.

"Am avut cazuri de copii cu sindrom hemolitic uremic toată vara, dar erau cazuri sporadice. Acum avem doi copii aduşi de la Craiova în stare foarte gravă, putem spune printre cele mai grave pe care le-am avut în acest an, comparabile cu acelea din Piteşti sau Braşov. Este vorba despre un copil de un an şi trei luni şi unul de un an şi opt luni. Primul a fost adus acum o săptămână şi al doilea acum trei zile. Ambii copii fac dializă peritoneală, iar ultimul are şi manifestări neurologice", a explicat prof. dr. Bălgrădean.

Ea a spus că un al treilea copil, în vârstă de opt luni, din Bucureşti a fost adus recent, dar el nu face dializă, este un stadiu mai uşor.

"Cu acest micuţ din Bucureşti vorbim deja de 32 de cazuri de sindrom hemolitic uremic din 1 ianuarie şi până acum. Sigur că ne aşteptăm ca numărul cazurilor de SHU să crească", a mai spus medicul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.