Direcţia de Sănătate Publică Buzău a transmis Institutului Naţional de Sănătate Publică o propunere pentru a elimina din calculul incidenţei cumulate a cazurilor de coronavirus îmbolnăvirile din focarele izbucnite în azilurile din Buzău, Râmnicu Sărat, Pătârlagele şi Cernăteşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Instituţiei Prefectului Buzău, Denisa Irimia, Direcţia de Sănătate Publică Buzău a transmis, joi, o adresă către INSP prin care cere recalcularea ratei de infectare acolo unde sunt focare în aziluri şi nu în colectivitate.

”Este vorba despre 129 de cazuri în focare delimitate de colectivitate, care pot fi gestionate prin măsuri adecvate. DSP a transmis INSP o propunere de a elimina din calculul ratei de infectare numărul de cazuri din aceste focare. Este vorba despre 40 de cazuri în municipiul Buzău, 55 în Rm.Sărat, 20 la Pătârlagele şi 14 cazuri la Cernăteşti. Urmează ca azi sau cel târhziu joi, INSP să formuleze un răspuns şi în funcţie de acesta, fie se va recalcula rata de infectare, dacă aceste cazuri vor fi eliminate, fie se va menţine rata calculată iniţial, urmând ca peste o săptămână rata să fie recalculată”, a declarat Irimia.

Potrivit datelor INSP, în judeţul Buzău există 12 localităţi care se încadrează în scenariul galben, iar orele ar trebui să se desfăşoare în sistem hibrid, atât cu prezenţa în bănci a elevilor, cât şi în sistem online. Alte 74 de localităţi care se califică pentru scenariul verde şi o singură localitate, Cernăteşti, are un indice de incidenţă de 3,94 cazuri la mia de locuitori şi ar fi în scenariul roşu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.