Ploile torenţiale au provocat mai multe probleme în judeţul Cluj, fiind inundate beciuri şi gospodării. Din cauza viiturilor, DN 1 R s-a rupt pe două porţiuni de aproximativ 50 de metri, fiind închis circulaţiei. ŞI un pod peste Crişul Repede s-a rupt. La nivel naţional, furtunile au provocat pagube în 53 de localităţi din 23 de judeţe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În urma precipitaţiilor, drumul DN 1R, între localităţile Călăţele şi Beliş, a fost închis circulaţiei rutiere, drumul fiind rupt pe 2 porţiuni de aproximativ 50 de metri. Podeţul provizoriu peste râul Crişul Repede, care face legătura între localitatea Poieni - DN 1 E60 şi Valea Drăganului, a fost afectat de inundaţie şi a fost închis circulaţiei”, a anunţat, miercuri dimineaţă, prefectul judeţului Cluj, Mircea Abrudan.

Potrivit acestuia, în mai multe localităţi din judeţ s-au înregistrat inundaţii, pompierii intervenind pntru scoaterea apei din mai multe beciuri şi subsoluri.

La rândul lor, reprezentanţii Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă au anunţat că, în ultimele 24 de ore, 53 de localităţi din  23 de judeţe au fost afectate de ploile torenţiale şi vântul puternic.

Pentru înlăturarea efectelor, pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din 34 de locuinţe, 80 de curţi, 41 de beciuri/subsoluri şi 8 străzi. Totodată, din cauza vântului puternic, 4 copaci au căzut pe carosabil sau autoturisme şi a fost nevoie de intervenţia salvatorilor pentru degajarea acestora.

Alte judeţe unde aversele torenţiale au produs situaţii deosebite au fost Argeş, Gorj, Ialomiţa şi Teleorman, colegii noştri acţionând pentru evacuarea apei acumulate în peste 70 de gospodării.
 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.