Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, spune că există o decizie a Curţii de Contruri ca arhitectura sistemului REVISAL (Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor), folosită pentru evidenţa angajaţilor să fie predată de firma „Teamnet”, companie controlată de deputatul Sebastian Ghiţă. Ministrul a declarat la Digi24 că, în lipsa acestei platforme, nu s-a putut dezvolta separat registrul salariaţilor din sistemul public, care va sta la baza legii salarizării unitare.
„Pentru a crea registrul public am ales să optăm pentru modificarea Hotărârii de Guvern 500 care se referă la registrul privat salarial. Se numeşte REVISAL. E registrul unde sunt înscrişi toţi salariaţii din sistemul privat plus contractualii din sistemul public. Cea mai frumoasă modalitate este să creăm registrul privat şi, în oglindă, registrul public. Ei bine, când ne-am apucat să facem acest lucru am descoperit că firma IT care gestiona acest sistem, care se numeşte Teamnet, are o situaţie în modul următor: ei consideră că au codul sursă şi proprietatea intelectuală a acestui sistem. Lor le-a expirat contractul cu Inspecţia Muncii şi, în acest moment avem o decizie a Curţii de Conturi care spune în mod explicit că Teamnet trebuie să cedeze toată proprietatea intelectuală, tot sistemul, pentru că îl are în mod fraudulos”, adeclarat Dragoş Pâslaru la emisiunea „În faţa ta” difuzată duminică pe Digi24.
Ministrul spune că informaţiile din baza de date sunt la Inspecţia Muncii, însă platforma software este în continuare deţinută de firma Teamnet, firmă controlată de deputatul Sebastian Ghiţă.
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a Parteneri: ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast, ACUE
30 septembrie - Eveniment Profit.ro E-Commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a - Parteneri: CEC Bank, ContentSpeed, ARB
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-a. Parteneri: Raiffeisen Bank, ACUE
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris
Pîslaru susţine că a avut mai multe discuţii cu reprezentanţii firmei Teamnet însă aceştia au cerut mandatul acţionariatului străin pentru a putea preda codul sursă al aplicaţiilor software şi a fost stabilit un termen pentru un răspuns, care a fost depăşit însă. Cu toate acestea, spune ministrul, reprezentanţii firmei au promis că vor ceda o parte din codul sursă către Inspecţia Muncii.
Ministrul precizează că nu este singura situaţie de acest gen şi că, în scurt timp, va prezenta firmele care deţin controlul asupra softurilor folosite în Ministerul Muncii.
„Voi avea un raport public pe care îl scot în perioada următoare. A durat foarte mult pentru că sunt extrem de bine ascunse aceste lucruri. O să am toţi actorii care sunt suspecţii-cheie de serviciu care au capturat bazele de date esenţiale din Ministerul Muncii”, mai spune Pîslaru.
Ministrul a explicat în iulie de ce este nevoie ca Ministerul Muncii să deţină codul sursă al aplicaţiei Revisal.
„Nu avem o evidenţă clară salariu cu salariu a salarizării din administraţia publică locală şi am şi afirmat că lucrăm acum pentru a îmbunătăţi registrul de evidenţă a salariaţilor cu salariaţii din zona publică”, a declarat Pîslaru pe 17 iulie.
Atunci, ministrul a spus că registrul salariilor din sistemul public va avea ca bază platforma REVISAL. Numai că această platformă trebuie modificată deoarece, în sistemul public există mult mai multe sporuri şi coeficienţi de calcul decât în mediul privat care pot fi introduşi doar duoă ce se obţine codul sursă al aplicaţiilor software.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.