Un detaşament format din 20 de pompieri români va fi transportat, marţi, de Forţele Aeriene Române în insula Corsica, Franţa, pentru a participa la intervenţiile pentru stingerea incendiilor de pădure.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, ministrul Angel Tîlvăr a aprobat efectuarea unei misiuni de transport aerian pentru două aeronave - de tip C 130 Hercules şi C 27 J Spartan - din dotarea Forţelor Aeriene Române, marţi, care vor decola în jurul orei 8.00 cu destinaţia Bastia Poretta, insula Corsica, Franţa.

”Aeronavele vor transporta 20 de pompieri din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi trei autospeciale (două microbuze şi un autoturism de teren), care vor executa o misiune de stingere a incendiilor de pădure în regiunea menţionată. Solicitarea de executare a misiunii a fost făcută de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, în baza hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a arătat MApN.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.