Două tronsoane de drumuri judeţene din Alba, care fac legătura între zonele submontane ale judeţului cu DN 1 şi Autostrada A10 Sebeş - Turda, vor fi reabilitate printr-un proiect cu finanţare europeană în valoare de peste 3 milioane de euro, anunţă Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Centru.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La sediul ADR Centru din Alba Iulia au fost semnate, marţi, încă două contracte de finanţare din perioada de programare 2014-2020, pentru reabilitarea drumurilor judeţene din Regiunea Centru.

Este vorba de două tronsoane din drumurile judeţene pe care Consiliul Judeţean Alba şi-a propus să le reabiliteze, care fac legătura dintre zonele submontane din centrul judeţului cu DN 1 şi Autostrada A10 (Sebeş-Turda). Cele două rute conectează aproape 10.000 de locuitori cu zona activă aflată în plină dezvoltare din inima judeţului, pe traseul Sebeş-Alba Iulia-Teiuş-Aiud, asigurând conectivitatea zonei aflate pe dreapta Mureşului cu coridoarele de transport europene.

Cele două contracte de finanţare, a căror valoare totală este de peste 15,3 milioane de lei, au fost semnate de preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, şi Simion Creţu, director general ADR Centru.

Autorităţile din Alba au cerut finanţare pentru reabilitarea a două tronsoane din drumurile judeţene DJ 107K şi DJ 103E, în lungime totală de peste 13 kilometri. Cele două tronsoane de drum judeţean supuse modernizării au durata de valabilitate depăşită demult, fiind deteriorate. 

Este vorba de rutele DJ 107K: Galda de Jos-Mesentea-Benic-Intregalde, în lungime de şase kilometri, şi DJ 103E: DN 1-Gârbova de Jos- Gârboviţa-Gârbova de Sus, în lungime de peste 7,6 kilometri.

Beneficiarul estimează că lucrările pentru cele două tronsoane rutiere vor fi gata la sfârşitul anului 2021.

"Aceste proiecte erau pe lista de proiecte prioritare întocmită de autorităţile publice judeţene, dar nu au fost chiar primele din Regiune. Avem deja 10 contracte semnate la nivelul regiunii, în valoare totală de peste 1,17 miliarde lei, pentru toate cele şase judeţe. Dintre acestea, tot CJ Alba a semnat, în urmă cu un an şi jumătate, primul contract pe acest domeniu, investiţie a cărei valoare este de peste 188 milioane lei, pe traseul Aiud-Abrud, aşa-numita ”Transalpina de Apuseni”, unde activităţile sunt în grafic. Vom mai semna contracte de finanţare şi pentru alte drumuri judeţene ale căror lucrări au fost demarate, în judeţele Braşov şi Harghita", a declarat Simion Creţu, directorul general ADR Centru.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.