Două piscine ale unei unităţi de cazare din Murighiol au fost închise de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) după ce au fost descoperite mai multe nereguli, printre care prezenţa în apă a bacilului piocianic, lipsa marcajului privind adâncimea bazinului şi a balustradelor prin care se făcea accesul în piscine. Unitatea a fost amendată cu 35.000 de lei. De asemenea, comisarii ANPC propun închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult şase luni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
ANPC a transmis marţi, printr-un comunicat de presă, că în urma verificărilor făcute de comisarii Comandamentului Delta Dunării în Murighiol, pe data de 17 august, au fost constatate mai multe deficienţe la piscinele aparţinând S.C. Lacul Violet S.R.L.
Echipele de control au descoperit că nu erau respectaţi parametri fizico-chimici prevăzuţi în legislaţie, respectiv clor rezidual liber determinat de sub 0,3 mg/L, iar ph-ul apei peste 8,2. De asemenea, ultimul buletin de analiză al apei din piscină realizat de Direcţia de Sănătate Publică, în posesia căruia operatorul economic a intrat în seara de 16 august, indica prezenţa bacilului piocianic (speudomonas aeruginosa), în valoare de 9 UFC/100 ml, faţă de 0 UFC/100 ml.
Totodată, pisicina nu avea marcată adâncimea bazinului, în zonele în care acest lucru este obligatoriu, nu era prevăzută cu prediluviu, lipseau balustrade la treptele de ciment prin care se făcea accesul, lipsea discul negru pentru determinarea limpezimii apei.
Alte neregulile descoperite de comisarii ANPC au fost: nu a fost prezentată autorizaţia UAT; regulamentul afişat nu indica numărul maxim de utilizatori ce pot fi prezenţi simultan în piscina, nu avea desemnat un responsabil de piscina, nu evidenţia în registru operaţiunile de determinare a parametrilor fizico-chimici ai apei, cu respectarea regularităţii impuse de legiuitor (din 3 în 3 ore), nu efectua operaţiuni de primenire a apei prin golirea unei cantităţi de minimum 1/10 din volumul piscinei; nu au fost prezentate documente din care să reiasă durata medie de utilizare a toboganului din incintă şi nici efectuarea unor analize de risc în utilizare;  nu era afişat regulamentul de utilizare a toboganului. 
Pentru aceste nereguli, ANPC a aplicat două amenzi în valoare de 35.000 de lei şi a mai decis oprirea temporară a prestării serviciilor la piscină şi a utilizării toboganelor, până la remedierea deficienţelor, urmând să fie propusă şi închiderea temporară a unităţii pe o durată de cel mult şase luni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.