Două persoane au fost reţinute pentru audieri în localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, în cadrul unei descinderi a comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu, cu sprijinul Poliţiei, Jandarmeriei şi IGSU, care a vizat arderile ilegale de deşeuri de lângă Capitală, anunţă Ministerul Mediului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”În această seară, două persoane au fost reţinute pentru audieri în localitatea Sinteşti, judeţul Ilfov, în cadrul unei descinderi a comisarilor Gărzii Naţionale de Mediu, cu sprijinul Poliţiei, Jandarmeriei şi IGSU, care a vizat arderile ilegale de deşeuri de lângă Capitală. În cadrul intervenţiei, comisarii de mediu au fost atacaţi cu furci şi alte obiecte de persoanele surprinse că ardeau ilegal deşeuri, însă intervenţia promptă a luptătorilor SAS a pus capăt manifestărilor violente, făptaşii fiind imediat imobilizaţi şi reţinuţi”, anunţă Ministerul Mediului într-o postare pe Facebook.
Atacul s-a produs în momentul în care echipele de permanenţă ale GNM, care patrulează zilnic în zonă, au surprins mai multe focare în câmp, unde făptaşii ardeau cabluri electrice, anvelope uzate şi alte tipuri de deşeuri, formând nori de fum dens. A fost necesară intervenţia a trei autospeciale de pompieri pentru stingerea incendiilor.
"Pentru astfel de fapte, comise în mod deliberat, nu trebuie să existe clemenţă, iar persoanele reţinute riscă, alături de complicii lor, pe lângă amenzile primite, să plătească cu libertatea. Vom continua aceste acţiuni seară de seară, week-end de week-end, până se va înţelege foarte clar că nu ne jucăm cu sănătatea noastră. Îi felicit pe toţi participanţii de la acţiunea de astăzi şi le mulţumesc pentru riscurile pe care şi le asumă zi de zi, în lupta cu mafia arderilor ilegale", a declarat ministrul Mediului Tánczos Barna.

Garda de Mediu a anunţat sâmbătă că a intervenit pentru stringerea mai multor focare în care erau arse cabluri şi deşeuri, în localitatea Sinteşti, în replică, fostul şef al instituţiei afirmând că tot fumul se duce către Bucureşti şi că, ”din păcate, infracţionalitatea a revenit la "normal", cu toate că Garda de Mediu postează ca e în Sintesti”. ”Au fost, dar începe meciul”, comentează Berceanu.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.