Un studiu realizat în spitale din Statele Unite ale Americii şi prezentat sâmbătă de autorităţile din România arată că inocularea a două doze de vaccin produs de compania Pfizer are o eficienţă de 93% în prevenirea spitalizării din cauza COVID-19 a adolescenţilor cu vârste între 12 şi 18 ani. Studiul, realizat într-o perioadă în care predominantă a fost varianta Delta a virusului SARSCoV2, arată că aproape trei sferturi dintre copiii care au avut nevoie de spitalizare după infectarea cu coronavirus aveau şi cel puţin încă o afecţiune medicală.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Studiul observaţional s-a desfăşurat în 19 spitale de pediatrie din 16 state din SUA în perioada 1 iunie-30 septembrie 2021, şi a avut în vedere eficacitatea a două doze de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva spitalizării din cauza COVID-19 în rândul copiilor şi adolescenţilor cu vârsta cuprinsă între 12-18 ani. 
„Din 464 de persoane spitalizate cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani, vârsta medie de 15 ani, 72% aveau cel puţin o afecţiune, inclusiv obezitate, iar 68% au urmat şcoala fizic. Eficacitatea a 2 doze de vaccin Pfizer-BioNTech împotriva spitalizării COVID-19 a fost de 93%, în perioada în care varianta Delta (B.1.617.2) a fost predominantă. Această evaluare a demonstrat că 2 doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost foarte eficiente în prevenirea spitalizării COVID-19 în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani. Constatările întăresc importanţa vaccinării pentru a proteja tinerii de o formă severă de COVID-19”, au anunţat autorităţile din România sâmbătă, pe platforma RO Vaccinare.
 
Astfel, din totalul de din 179 de pacienţi tineri spitalizaţi cu test pozitiv la COVID19, 6 erau vaccinaţi şi 173 nevaccinaţi. Totodată, în cele 19 spitale au ajuns la terapie intensivă 77 de adolescenţi, niciunul vaccinat, şi s-au înregistrat două decese, ambele la bolnavi nevaccinaţi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.