Trei decese au fost înregistrate pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus, bărbatul cu cancer în fază terminală internat la Craiova, al cărui deces a fost deja anunţat, un bărbat de 74 de ani care avea o boală cronică şi se afla în programul de dializă, internat la Spitalul ”Victor Babeş” din Capitală şi un bărbat de 70 din Neamţ care avea şi alte afecţiuni, omul de afaceri Vasile Ouatu. Alte 66 de persoane, cu vârsta cuprinsă între 9 ani şi 74 ani. au fost diagnosticate cu COVID-19, numărul total al îmbolnăvirilor ajungând la 433, 64 de persoane fiind declarate vindecate. Opt cetăţeni români aflaţi în străinătate au decedat în urma infectării cu coronavirus. Au fost deschise 129 de dosare penale, pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi au fost aplicate 520 de sancţiuni contravenţionale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Bărbatul diagnosticat cu coronavirus al cărui deces a fost anunţat duminică seară este omul de afaceri nemţean Vasile Ouatu, proprietarul restaurantului Unic din Piatra Neamţ şi a deţinut echipa de volei feminin Unic din localitate.

El a fost viceprimar al oraşului în perioada 2004-2008.

Vasile Ouatu a fost transferat la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi în urmă cu două zile, fiind adus de la spitalul din Piatra Neamţ, după ce a fost confirmat cu coronavirus. Surse medicale afirmă că starea sa de sănătate s-a agravat brusc, el murind în cursul serii de duminică la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi.

Potrivit presei nemţene, Vasile Ouatu ar fi participat înainte de confirmarea infectării cu coronavirus la mai multe evenimente la localul din Piatra Neamţ pe care îl deţinea.

UPDATE - ”În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19).

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 şi în data de 20 martie 2020  transferat la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.
Pacientul avea afecţiuni cronice preexistente, diabet, hipertensiune arterială.
În urma anchetei epidemiologice nu s-a constatat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.

ŞTIREA INIŢIALĂ - ”Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiaşi şi transferat în aceeaşi dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecţiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – Bucureşti, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă”, anunţă Grupul de Comunicare Strategică.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate şi externate (47 la Timişoara, 11 la Bucureşti, 3 la Craiova, 2 la Constanţa şi 1 la Iaşi).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienţii nou confirmaţi au vârsta cuprinsă între 9 ani şi 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internaţi 14 pacienţi, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalţi pacienţi este bună, staţionară.

Pe teritoriul României, în carantină instituţionalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se fac verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unităţi medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.231 de apeluri la numărul unic de urgenţă 112 şi 4.857 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetăţenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 129 de dosare penale, pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliţia a aplicat 520 de sancţiuni contravenţionale  pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

În ceea ce priveşte situaţia cetăţenilor români aflaţi în alte state, potrivit informaţiilor obţinute de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 43 de cetăţeni români au fost confirmaţi ca fiind infectaţi cu COVID-19 (coronavirus): 33 în Italia, 4 în Spania, 2 în Namibia, unul în Luxemburg, unul în Irlanda, unul în Tunisia şi unul în Franţa. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) şi până la acest moment, 8 cetăţeni români aflaţi în străinătate, 7 în Italia şi unul în Franţa, au decedat.

Până la data de 21 martie 2020, au fost raportate 121.061 de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveţia, Andora. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania şi Regatul Unit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.