Comuna Vintileasca şi parţial comuna Jitia, din judeţul Vrancea, sunt izolate în urma reactivării unei alunecări de teren mai vechi care a afectat inclusiv Drumul Naţional 2 N. Potrivit autorităţilor locale, în Vintileasca ar fi circa 2.130 de locuitori izolaţi iar în Jitia 1.400.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primarului comunei Vintileasca, Georgel Spătaru, în urma ploilor abundente şi a dezgheţului, o alunecare de teren mai veche s-a reactivat.

Începând de marţi după-amiază, aproape 1.300 de abonaţi din Vintileasca şi parţial Jitia nu au curent electric după ce pământul care a luat-o la vale a distrus un stâlp de electricitate.

De asemenea, în urma alunecării de teren a fost blocat şi Drumul Naţional 2 N, astfel că întreaga comună Vintileasca ar fi blocată.

”Comuna Vintileacsa este izolată total, 2.130 de locuitori nu au cale de acces, e o alunecare de teren pe raza comunei Jitia, a plecat cu un drum forestier, cu stâlpi de tensiune, cu arbori care azi noapte a blocat si drumul naţional 2 N. Alunecarea e intr o continuă mişcare, se vede cum pământul o ia la vale. Aseară am reuşit peste alunecare să dăm drumul la câteva maşini, dar maşinile rămân blocate, le împingem, e foarte greu, sperăm ca cei de la Drumuri Naţionale să vină să rezolve această problemă, însă cred că e de durată”, a declarat primarul comunei Vintileasca, Georgel Spătaru.

La rândul său, primarul din Jitia, Ion Păun, spune că 4 sate ale comunei cu circa 1.400 de oameni sunt izolate din cauza alunecării de teren.

”Este asigurată un pic trecerea pentru 4 ori 4, dar maşinile cu pâine nu ajung, au făcut cale întoarsă, dacă e nevoie de o salvare, salvarea nu trece,  curentul este întrerupt că a fugit un stâlp odată cu alunecarea. Alunecarea e peste drumul naţional, e cantitate mare de pământ, cu bolovani, cu copaci aduşi din pădure”, a declarat Ion Păun, primar al comunei vrâncene Jitia.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.