Două barje încărcate cu aproape 2.000 de tone de deşeuri, transportate ilegal din Ungaria spre Turcia, au fost oprite de comisarii Gărzii de Mediu Dolj şi poliţiştii de frontieră de la Calafat. În urma controlului, au fost găsite deşeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase, astfel că nu s-a permis intrarea în România a transportului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisarii Gărzii de Mediu Dolj, împreună cu poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat Portuar, au descoperit, în urma unui control făcut pe un vapor ce tracta două barje, cantitatea de 1.977.687 kilograme deşeuri din materiale plastice şi reziduuri metalice contaminate cu substanţe periculoase, dar şi cabluri având conţinut de ulei, gudron sau alte substanţe toxice.

FOTO: Facebook Garda de Mediu
FOTO: Facebook Garda de Mediu

"Toate aceste deşeuri nu îndeplineau condiţiile legale pentru a fi introduse în ţară", a anunţat, duminică, Garda Naţională de Mediu.

Conform sursei citate, vaporul (împingătorul) era sub pavilion românesc, iar comandantul echipajului - un cetăţean român în vârstă de 65 de ani.

Deşeurile fuseseră încărcate în Ungaria şi aveau ca destinaţie o societate din Turcia, dar autorităţile nu au permis intrarea pe teritoriul României a transportului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.