Comisarii de la Protecţia Consumatorului au făcut un control la Autogara din Baia Mare şi au găsit mai multe nereguli, printre care igrasie, toalete insalubre sau bănci rupte. La final au aplicat două amenzi în valoare de 50.000 de lei şi au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Conform unui comunicat de presă de vineri, al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Nord-Vest, în urma sesizării de la un consumator a fost făcut un control la Autogara din Baia Mare, administrată de operatorul economic Epcon Prod – Impex SRL.
 
 
”După desfăşurarea verificăriilor, comisarii CRPC RNV Cluj/CJPC Maramureş au constatat că deficienţele semnalate se confirmă, respectiv, în interiorul autogării: igrasie pe pereţi şi mucegai, plante şi muşchi crescute pe pilonul central din interiorul autogării. Grupurile sanitare destinate atât femeilor, cât şi barbaţiilor sunt improprii folosirii - pisoarele şi vasele wc insalubre cu miros înţepător, iar tevile de evacuare ruginite şi, de asemenea, băncuţele şi mesele din interorul autogării erau degradate şi rupte. Pe exteriorul clădirii, s-a costatat că geamurile erau sparte şi fisurate, acesta prezentând igrasie, având plăci de gresie şi faianta dezlipite. Peroanele aveau gropi, fiind improprii utilizării, iar acoperişul avea rugină în exces, iar burlanele de evacuare a apei erau ruginite şi sparte”, se arată în comunicat.
 
În urma controlului s-a dispus oprirea temporară a prestării serviciilor, până la remedierea deficienţelor. De asemenea, au fost date două amenzi în valoare totală de 50.000 de lei.
 
 
Având în vedere abaterile de la legislaţia în domeniu constatate, a fost extins controlul şi la operatorii economici care activează pe raza autogării, respectiv peron, inclusiv la operatorii economici de trasport persoane.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.