Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani au deschis un dosar penal în cazul unui medic de la Spitalul Judeţean "Sfântul Pantelimon" din Focşani, care este acuzat că, deşi prezenta simptome de infectare cu coronavirus, a continuat să meargă la serviciu şi să intre în contact cu alte persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani, cercetările în cazul medicului au început la sesizarea Prefecturii Vrancea.

"La data de 28.04.2020 s-a înregistrat în cadrul acestei unităţi de parchet sub nr. 2104/P/2020 sesizarea formulată de către Instituţia Prefectului Vrancea împotriva unui medic din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor prev. de art. 352 alin. 2 C.p., astfel cum a fost modificat prin OUG nr. 28 din 18.03.2020, constând în aceea că, respectivul medic, deşi a cunoscut încă din data de 23.03.2020 că a intrat în contact cu alte cadre medicale confirmate cu virusul COVID-19 şi a prezentat simptomatologie specifică acestui virus de la data menţionată, a continuat să îşi desfăşoare activitatea specifică actului medical în cadrul Spitalului Judeţean Focşani, intrând în contact, cu bună ştiinţă, cu restul personalului medical şi cu pacienţii”, se arată în informarea Parchetului.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.