Procurorii din Baia Mare au deschis un dosar penal pentru fals în declaraţii după ce o persoană a minţit, în repetate rânduri, la unităţi medicale din municipiu, spunând că nu a călătorit în zone afectate de coronavirus, deşi se prezentase acolo tocmai pentru că avea simptome specifice infectării. Ulterior, persoana a şi fost diagnosticată cu Covid-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a anunţat, marţi, că a înregistrat un dosar penal pentru fals în declaraţii, "in rem", cercetările fiind desfăşurate de către organele de cercetare penală din cadrul Poliţiei municipiului Baia Mare, Biroul de Investigaţii Criminale.

Astfel, s-a stabilit că în 22, 23 şi 24 martie, în declaraţiile pe proprie răspundere completate în cadrul filtrelor epidemiologice de la mai multe unităţi medicale din Baia Mare, o persoană a declarat că nu a călătorit în zone cu transmitere comunitară extinsă a COVID-19 şi, respectiv, că nu prezintă simptomatologia specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Aceste declaraţii nu au fost conforme cu adevărul, întrucât persoana revenise în ultimele 14 zile dintr-o astfel de zonă, iar prezentarea acesteia la unităţile medicale a fost tocmai ca urmare a simptomatologiei specifice, ulterior fiind diagnosticată ca fiind infectată cu virusul SARS-CoV-2.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii penale în cauză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.