O firmă din Buzău a donat Spitalului Judeţean 25.000 de euro, bani care vor fi investiţi în extinderea reţelei de oxigen, în condiţiile în care, de la debutul pandemiei de COVID-19, necesarul de oxigen s-a dublat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Buzău, Adriana Bunilă, donaţia a constat în bunuri şi bani, atât pentru extinderea reţelei de oxigen, întrucât nevoia spitalului de asigurare a oxigenului pentru pacienţi este tot mai mare, în această perioadă de pandemie, cât şi pentru materiale şi dispozitive care ajută la distribuirea oxigenului.

De asemenea, Spitalul Judeţean a primit cinci concentratoare de oxigen.

"Având în vedere numărul constant de cazuri de COVID-19 şi asigurarea oxigenului acestor pacienţi, donaţia este extrem de importantă şi utilă deoarece ne ajută să asigurăm pacienţilor condiţii optime pentru tratarea lor", a declarat reprezentantul SJU Buzău.

La Buzău, de la debutul pandemiei, necesarul de oxigen s-a dublat, cantitatea necesară pentru tratarea bolnavilor COVID-19 în stare gravă ajungând acum la 40.000 de litri lunar. Pe de altă parte, şi alte categorii de bolnavi au nevoie de oxigen, astfel că reprezentanţii Spitalului Judeţean sunt nevoiţi să găsească soluţii de fiecare dată, pentru salvarea bolnavilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.