Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, anunţă că marţi au fost demontate 23 de semafoare ”inutile”. Până acum au fost demontate 150 de corpuri de semaforizare care vor fi folosite în viitor, acolo unde va fi nevoie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dominic Fritz precizează că alte 100 de semafoare vor fi demontate în perioada următoare, de pe străzile din Timişoara
 
”Gata cu semaforişoara. Azi am demontat 23 de semafoare inutile, care doar ne-au enervat în trafic. Continuăm cu alte încă o sută. Până acum am dat jos peste 150 de corpuri de semaforizare.  Nu le aruncăm, le vom folosi acolo unde chiar va fi nevoie în viitor. Semafoarele nu mai trebuie să fie o afacere, ci să îmbunătăţească traficul”, a scris dominic Fritz, marţi seară, pe pagina de Facebook. 
 
Edilul a subliniat că, după ce au fost scoase semafoarele de pe o stradă centrală, tramvaiele vor circula mai repede.
 
”După ce le-am demontat pe cele de pe Proclamaţia de la Timişoara, tramvaiul circulă mai repede pentru că nu se mai opreşte la fiecare semafor”, a mai scris Fritz.
 
Proiectul ”Trafic management şi supraveghere video” a prevăzut semafoare noi în 44 de intersecţii, 90 de intersecţii modernizate, montarea de camere de supraveghere în 134 de intersecţii, montarea a 230 de camere video în trafic, a şapte radare de viteză, a 13 radare de informare, a 13 panouri cu afişare numerică, precum şi montarea unui număr de 37 de sisteme de detecţie a trecerii pe roşu, a 17 panouri de afişare a mesajelor variabile şi amenajarea unui centru de comandă pentru trafic şi supraveghere video. Totul a costat aproape 6 milioane de euro, mare parte din bani venind de la Uniunea Europeană.
 
Din cauza numărului mare de semafoare montate în Timişoara, pe strază şi intersecţii, oraşul a fost supranumit ”Semaforişoara”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.