Primarul Timişoarei, Dominic Fritz afirmă, într-o postare pe Facebook, că după o săptămână de când a primit solicitarea pentru ajutor a primarului din Cernăuţi, Roman Kliciuk, sute de timişoreni s-au mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor în campania ”Timişoara pentru Ucraina”. Primarul afirmă că s-au donat deja peste 180.000 lei, la care se adaugă alte donaţii în produse şi echipamente de la diverse firme. De asemenea, astăzi, la Direcţia de Asistenţă Socială s-a deschis primul centru de suport al refugiaţilor ucraineni care ajung în Timişoara şi care este gestionat de asistenţi sociali şi profesionişti, din partea ONG-urilor de profil. Centrul funcţionează non-stop.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”După  o săptămână de când am primit solicitarea pentru ajutor a primarului din Cernăuţi, Roman Kliciuk, sute de timişoreni s-au mobilizat pentru a întinde o mână de ajutor în campania ”Timişoara pentru Ucraina”. Energia şi dorinţa lor de a face bine este copleşitoare. De atunci, alte liste cu echipamente medicale şi de protecţie civilă au ajuns la Timişoara de la oraşul înfrăţit, Cernăuţi”, a spus primarul.
 
Potrivit lui Dominic Fritz, ”suntem în faţa unei crize umanitare: 15.000 de refugiaţi fugiţi din calea războiului din alte oraşe ucrainene sunt acum în Cernăuţi, având nevoie de saltele, corturi, sisteme de încălzire, echipamente medicale, generatoare de curent, produse de igienă şi multe altele”.
 
”Până acum, în campania ”Timişoara pentru Ucraina”, circa 30 de organizaţii şi instituţii, împreună cu Primăria Timişoara şi-au coagulat eforturile pentru a răspunde nevoilor venite de la Cernăuţi şi pentru a pregăti oraşul nostru pentru primirea civililor care fug de război. S-au donat deja peste 180.000 lei, la care se adaugă alte donaţii în produse şi echipamente de la diverse firme, au fost achiziţionate primele produse şi primul transport cu generatoare a ajuns deja la Cernăuţi. Fiecare leu donat contează pentru rezolvarea unei situaţii de criză”, afirmă primarul. 
 
Fritz mai scrie că ”astăzi, la Direcţia de Asistenţă Socială s-a deschis primul centru de suport al refugiaţilor ucraineni care ajung în Timişoara şi care este gestionat de asistenţi sociali şi profesionişti cu multă experienţă în ajutorarea refugiaţilor, din partea ONG-urilor de profil. Centrul funcţionează non-stop”.
 
”Întreaga campanie ”Timişoara pentru Ucraina” este susţinută de voluntari: de la cei care fac donaţii, la cei care coordonează întreg procesul de căutare-achiziţie-centralizare-transport de echipamente şi bunuri de care e nevoie la Cernăuţi, la echipele de asistenţi sociali, traducători, reprezentanţi ai organizaţiilor care preiau refugiaţii ajunşi la Timişoara, la oameni care caută  cazare şi masă pentru aceştia şi la cei care le oferă, la cei care fac servicii de transport sau descărcare a bunurilor cumpărate, până la echipa de comunicare şi suport IT fără de care aceste legături ar fi mult, mult mai greu de făcut – toţi fac muncă voluntară. Un mare mulţumesc fiecăruia în parte!”, spune primarul Timişoarei. 
 
Campania ”Timişoara pentru Ucraina” are un site https://timisoarapentruucraina.ro/ şi o pagină de facebook, cu ştiri din campanie https://www.facebook.com/timisoarapentruucraina.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.