Un poliţist din Dolj a fost agresat de un şofer băut, care a refuzat să oprească la semnalul oamenilor legii. Când a fost prins, bărbatul a lovit un poliţist cu capul în zonei feţei. Sindicatul Europol afirmă că zeci de cunoscuţi ai bărbatului au înconjurat agenţii de poliţie, încercând să-l scape. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi că agresorul nu a fost reţinut de procuror.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova şi elev din cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina au observat un autoturism care se deplasa sinuos motiv pentru care poliţiştii au pornit în urmărirea acestuia, folosindu-se semnalele acustice şi luminoase.

“Ulterior, pe aceeaşi stradă conducătorul autoturismului în cauză a oprit autoturismul şi a încercat să pătrundă în curtea unui imobil. Poliţiştii au reuşit prinderea conducătorului auto, care în momentul încătuşării ar fi lovit cu capul în zona feţei unul din poliţişti. Cel în cauză a fiind condus la sediul secţiei pentru audieri”, a transmis IPJ Dolj.

Sursa citată menţionează că poliţiştii l-au identificat pe şoferul respectiv, fiind vorba de un bărbat de 31 de ani din Craiova.

El a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind dus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice.

Totodată, a fost instiinţat procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe langă Judecătoria Craiova în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj.

Sindicatul Europol a informat că în momentul în care poliţiştii au încercat să-l imobilezeze pe bărbatul respectiv cunoscuţii acestuia au încercat să creeze o busculadă pentru a-l scăpa.

“Veţi auzi pe fundal comentariile oamenilor, care mai de care, şi tentativele acestora de a-l elibera pe bărbat. Unul dintre ei chiar strigă nervos, în timp ce trăgea de poliţişti, că el vrea să intre în curte şi nu poate de maşina poliţiei. Este dovada vie a degradării societăţii în care trăim şi a unor comunităţi unde legea este pentru fraieri iar când un membru de-al lor este în pericol, sunt dispuşi să recurgă la violenţe pentru a-l scăpa”, a transmis Europol.

Sursa citată menţionează că poliţiştii au fost înconjuraţi de zeci de persoane.

“Intervenţia promptă a celorlalte echipaje a făcut ca în acest moment să nu vorbim despre o tragedie, dar cu toate acestea unul dintre poliţişti a fost lovit cu capul în faţă de către agresor suferind o fractură de piramidă nazală pentru care s-au stabilit preliminar 16 zile de îngrijiri medicale, atestate de certificatul medico-legal”, a menţionat Sindicatul Europol.

Sindicatul a mai transmis că agresorul nu a fost reţinut de către procuror.

“După reţinerea autorului şi conducerea la sediul poliţiei pentru întocmirea actelor premergătoare de conducere a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice şi ultraj, <<surpriza>> a venit din partea procurorului, care a refuzat să îl reţină pronunţându-se cu replica bine cunoscută: <<Agresorul nu prezintă pericol social>>. Iar în antiteză, vă reamintim că un bărbat din Sighetul Marmaţiei a fost arestat 30 de zile pentru că a trimis un fax în care aducea injurii şi ameninţări unui judecător”, a menţionat Sindicatul Europol.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.