Mai multe gospodării din judeţul Dolj au rămas izolate, după ce apele unui pârâu au distrus un pod. Trei persoane au fost evacuate. ISU a transmis mesaj RO-Alert în zonele vizate de fenomenele meteorologice periculoase.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ca urmare a manifestării fenomenelor meteorologice prognozate de Cod Portocaliu, până în acest moment 25 de pompieri doljeni intervin cu şapte motopompe pentru evacuarea apei din gospodaria mai multor persoane”, a transmis, joi seară, ISU Dolj.

Sursa citată a precizat că Pârâul Maşcot din localitatea Gropanele, comuna Greceşti a  distrus parţial un pod, iar mai multe gospodarii au ramas izolate, accesul facându- se doar pietonal.

”Până în acest moment au fost evacuate 3 persoane”, a mai precizat sursa citaă.

La faţa locului s-au deplasat şeful ISU Dolj şi preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

”A fost  primită avertizarea nowcasting hidrologică Cod Roşu pentru localitaţile rivenare pârâului Raznic (Breasta, Predeşti, Cernăteşti si Greceşti)”, a mai transmis sursa citată.

Anterior, ISU a transmis  mesaj RO-Alert cu avertizare hidrologică pentru fenomene imediate pentru localităţile Cernăteşti, Predeşti, Breasta.

Până vineri, la ora 12.00, este cod roşu de inundaţii pe râul Raznic – afluent al râului Jiu, fiind vizate localităţi din judeţele Mehedinţi şi Dolj.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.