Autorităţile judiciare din judeţul Dolj derulează o anchetă penală după ce un denunţ depus la Parchet atrage atenţia asupra faptului că într-un centru aflat în administrarea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Dolj angajaţii îi supun unor rele tratamente pe cei internaţi în acel aşezământ, cei abuzaţi fiind persoane adulte cu handicap.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Ancheta a fost demarată luna trecută, anunţă, duminică, Poliţia Judeţeană Dolj, care lucrează la investigaţie alături de procurori. 
„La data de 13 iunie 2025, poliţiştii Secţiei 4 Poliţie Rurală Coşoveni au primit, prin unitatea de parchet, un denunţ în care sunt semnalate posibile abuzuri comise de către angajaţii unui centru, din comuna Dioşti, asupra persoanelor beneficiare ale serviciului social de îngrijire.  În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de purtare abuzivă iar cercetările sunt continuate, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, pentru stabilirea cu exactitate a situaţiei de fapt şi luarea măsurilor legale care se impun”, a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj. 
Surse judiciare au precizat pentru News.ro că ancheta vizează fapte de abuz ale angajaţilor unui centru aflat în subordinea DGASPC Dolj. Instituţia are la Dioşti o casă de tip familial unde cresc copii cu handicap şi un centru destinat adulţilor cu handicap, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi “Sf. Gheorghe”. 
Sursele judiciare precizează că ancheta vizează angajaţii centrului pentru adulţi. 
Conform datelor publicate pe portalul web al DGASPC Dolj, Centrul de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Adulte cu Dizabilităţi “Sf. Gheorghe” de la Dioşti funcţionează în baza unei acreditări emise în anul 2014, acolo fiind internate persoane adulte cu dizabilităţi pentru care au fost emise certificatele/deciziile de încadrare în grad de handicap, ale căror venituri nu sunt suficiente pentru asigurarea unui trai decent şi unui mediu sigur de viaţă şi care se află în imposibilitatea de a-şi asigura singure activităţile de bază, neputându-se gospodari singure. Persoanele internate în centru necesită asistenţă şi îngrijire şi se află în imposibilitatea de a-şi asigura nevoile socio-medicale, din cauza bolii ori stării fizice şi psihice.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.