Doi dintre cei patru elevi din Dolj care au obţinut media 10 la evaluarea naţională au fost repartizaţi la cea mai bună unitate de învăţământ din Craiova - Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti”, la specializarea matematică-informatică, bilingv. La această clasă, care va fi formată din 28 de elevi, ultima media de admitere a fost 9,85. Pentru acest colegiu au optat şi elevi din Mehedinţi şi Gorj.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La specializarea ştiinţe ale naturii de la Colegiul Naţional “Fraţii Buzeşti” din Craiova, ultima medie de admitere a fost 9,84, aici urmând să studieze trei dintre elevii a căror notă finală la evaluarea naţională a fost maximă.    

De asemenea, la specializarea filologie, de la acelaşi colegiu, ultima medie de admitere a fost 9,51.

Pe locul al doilea în topul celor mai apreciate instituţii de învăţămând din Craiova se află Colegiul Naţional “Carol I”, ultima medie de admitere la specializarea matematică – informatică, bilingv, fiind 9,63.

La polul opus, absolventul de clasa a VIII-a Robert Ştefăniţă Dinu, care a obţinut media de admitere 1.91, a fost admis la Liceul Tehnologic “Petre Banita” din localitatea doljeană Călăraşi.

De asemenea, 159 de elevi proveniţi din alte judeţe au dorit să îşi continue studiile la un liceu din Dolj.

După prima etapă a repartizării computerizate, 422 de locuri au rămas neocupate la unităţile de învăţămând liceal de zi din judeţul Dolj.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, aproximativ 70 la sută din cei peste 4.200 elevi de clasa a VIII-a care au susţinut evaluarea naţională au obţinut medii mai mari de 5.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.