Patruzeci şi şapte de deţinuţi de la Penitenciarul Craiova-Pelendava au fost confirmaţi cu Covid-19, ei aflându-se în aceeaşi secţie de deţinere. Aceştia vor fi trataţi în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate desemnată să gestioneze cazurile uşoare şi medii de îmbolnăvire în rândul deţinuţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"Vă informăm că 47 de persoane private de libertate custodiate de Penitenciarul Craiova-Pelendava au fost confirmate pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Deţinuţii se aflau cazaţi în aceeaşi secţie de deţinere. Conduita terapeutică le va fi asigurată în cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, unitate desemnată să gestioneze cazurile uşoare şi medii de îmbolnăvire înregistrate în rândul persoanelor private de libertate”, se arată într-un comunicat al Penitenciarul Craiova-Pelendava.
 
Sursa citată menţionează că administraţia locului de deţinere a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Dolj şi pune în aplicare măsurile specifice de intervenţie (dezinfectare spaţii, intensificare monitorizare medicală persoane custodiate şi triaj epidemiologic cadre). În prezent, se derulează ancheta epidemiologică.
 
"Menţionăm că starea de spirit a efectivului custodiat este corespunzătoare, iar activităţile specifice se desfăşoară fără disfuncţionalităţi”, mai precizează comunicatul.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.