Unsprezece dintre absolvenţii claselor a VIII-a din judeţul Dolj, din cei peste 4.200 înscrişi la Evaluarea Naţională, au obţinut medii de 10.00. La şapte unităţi de învăţământ din mediul rural s-a înregistrat o rată de promovare de sută la sută.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, aproximativ 70 la sută dintre elevii de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii mai mari de 500.

“Avem un procent, la fel ca şi anul trecut, de 69,97%. Mi-aş fi dorit ca acest procent să fie mai bun. Avem 11 medii de 10.00. Cinci dintre acestea la Şcoala nr. 2 «Traian», o medie de 10.00 la Şcoala «Romanescu», o medie de 10.00 la «Mircea Eliade», o medie de 10.00 la «Carol I» şi, în judeţ, o medie de 10.00 la Şcoala Gimnazială Celaru şi două medii de 10.00 la Şcoala Gimnazială Filiaşi. Avem şapte şcoli care au sută la sută procent de promovabilitate: "Marin Sorescu” Bulzeşti, Şcoala Gimnazială Seaca de Pădure, Bucovăţ, Gheceşti, Gogoşu, Predeşti, Sălcuţa”, a declarat Monica Sună, inspector şcolar general al ISJ Dolj.

De asemenea, niciun elev de clasa a VIII-a de la trei unităţi de învăţământ din Dolj nu au reuşit să promoveze la Evaluarea Naţională.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.